Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει στη χώρα η κακοκαιρία εξπρές λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων η οποία ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης και θα παραμείνει περίπου μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην Αττική με την Πυροσβεστική να έχει δεχτεί τουλάχιστον 100 κλήσεις για πτώση δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και 20 για αφαιρέσεις αντικειμένων. Επίσης, το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική απεγκλώβισε πέντε οδηγούς που είχαν ακινητοποιηθεί με τα αυτοκίνητά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων.

Κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων έχουν γίνει σε Μοσχάτο, Γλυφάδα, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή, Χαϊδάρι, Μαρούσι.

Ζημιά προκλήθηκε επίσης σε πυλώνα της ΔΕΗ στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στο ύψος της Οδού Βιθυνίας ενώ στην Κηφισιά ένας πλάτανος έπεσε στην οδό Κολοκοτρώνη με αποτέλεσμα να έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία.

Επίσης πολλές περιοχές αντιμετώπισαν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Συγκεκριμένα διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε περιοχές της Βόρειας Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Προβλήματα στον ΗΣΑΠ
Από την κακοκαιρία προβλήματα προκλήθηκαν και στον ΗΣΑΠ νωρίτερα. Ειδικότερα, λόγω της πτώσης δέντρων η κυκλοφορία του ηλεκτρικού γίνεται μόνο στο τμήμα Ταύρος – Κηφισιά. Ωστόσο, λίγο μετά τις 7:30 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Αγωνία για αγνοούμενο στο βουνό της Δίρφυς
Την ίδια στιγμή υπάρχει αγωνία για αγνοούμενο που χάθηκε στο βουνό της Δίρφυς, στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21:10 της Τετάρτης τηλεφώνησε ο ίδιος στο 112 και ανέφερε ότι έχει αποπροσανατολιστεί όταν άφησε το αυτοκίνητό του και συνέχισε πεζοπόρος προς το καταφύγιο ΛΕΙΡΙ (1.120). Η πυροσβεστική αμέσως κινητοποιήθηκε.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε όμως δεν εντοπίστηκε στο καταφύγιο. Δεν εντοπίστηκε ούτε το στίγμα του παρόλο που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες το κινητό είναι παλιό και δεν εντοπίζεται το στίγμα του.

Για τον εντοπισμό του επιχειρούν 19 Πυροσβέστες με 9 οχήματα, και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης 7ΗΣ ΕΜΑΚ (Λαμιας). Συνδρομή και από τον ελληνικό ορειβατικό σύλλογο Χαλκίδας , την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εθελοντές και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ και ελικόπτερο του ΕΣΚΕΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί